AGENDA
Geschreven door Hans van der Laan   
donderdag, 14 juli 2011 12:04

Onderstaand treft u de datums aan van optredens en andere activiteiten:

  • 25 juni 2016, Kofferbakverkoop 's Heerenloo. Van 10.30 uur tot 11.30 uur.
  • 4 september 2016, Leidsehout concert Waterlelie Leidse Hout Leiden.
  • 28 september 2016. Generale repetitie Koraalzang Hooglandsekerk Leiden.
  • 3 oktober 2016, Koraalzang Van der Werfpark Leiden.
  • Opties zijn: Carnavalsmis in februari te Noordwijk.

Wij verzoeken de leden om bij elk optreden een half uur eerder aanwezig te zijn! Dit in verband met het gereed zetten van de instrumenten, het inspelen en afstemmen.

Voorzover de gegevens nog ontbreken zullen wij deze zo spoedig mogelijk opgeven. Wij verzoeken de leden op tijd bij de repetities en optredens aanwezig te zijn en bij verhindering dit direct te melden bij Jozé Mentink.


Laatst aangepast op maandag, 23 mei 2016 08:37
 
CONCORDIA BESTAAT 67 JAAR!
Geschreven door Administrator   
maandag, 18 februari 2008 21:37

Een stukje geschiedenis.

Op 24 februari 1948 is Concordia opgericht, en bestaat nu dus 67 jaar. De vereniging is ontstaan uit een fusie van twee Leidse muziekverenigingen t.w. "Athalia" en de "Leidse Christelijke Harmonie". Concordia is begonnen als harmonieorkest maar heeft vele veranderingen ondergaan. Zo begon de vereniging als een van de eersten in Nederland met een grote groep majorettes. De vereniging was een van de toon aangevende korpsen in Nederland. Echter, door het verloop en vertrek van vele leden heeft men moeten besluiten om de harmonie om te zetten naar een drumfanfare. Een zéér moeilijke tijd brak aan voor Concordia. Heel langzaam klom ze uit het dal. Op dit moment kwam ook het showelement in de vereniging en werd er steeds meer succes geboekt en groeide ook het ledenaantal. In deze periode, we spreken 1973, werd ook het jeugdkorps opgericht. Het succes bleef maar toenemen en Concordia formeerde zich als een groots showorkest. Vele optredens waren er, zowel in het binnenland als ver daar buiten. Concordia stond overal borg voor een verbluffend goed optreden met mooie shows op moderne muziek. Deze muziek en shows werden door professionele muzikanten en showinstructeurs speciaal gearrangeerd, geschreven en ingestudeerd. De muziek, welke werd gemaakt, was van hoog niveau en origineel. Helaas kwam, nogmaals, enkele jaren geleden de teloorgang. Het ledental liep sterk terug waardoor een show eigenlijk niet goed meer gemaakt kon worden. De terneergang was zo sterk dat er werd beslist om de vereniging maar te ontbinden. Gelukkig is dit er nooit van gekomen omdat enkele zéér enthousiaste leden zich gingen inspannen en sterk maakten voor een doorstart. Dat dit is gelukt blijkt uit de huidige samenstelling van de vereniging. Concordia bestaat nu uit vier groepen die allemaal hun eigen soort muziek maken. U kunt dit zien onder de link "Even voorstellen" in het Mainmenu. Door deze verandering kunt u bij Concordia terecht voor het maken van vrijwel alle stijlen in de blaasmuziek.

Concordia in de beginjaren
Concordia in de beginjaren. Het vaandel hangt nog altijd in onze zaal.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 01 december 2015 12:10
 
PODIUMORKEST LEIDEN.
Geschreven door Henk Steenbergen   
woensdag, 06 juli 2011 09:47

Showorkest Concordia tijdens de optocht van 3 oktober

De metamorfose van Concordia.

Na de overgang van het showorkest naar een podiumorkest heeft Concordia een zéér moeilijke tijd doorgemaakt. Zo'n ombouw kost altijd leden omdat er nu eenmaal mensen zijn die graag op straat lopen en niet in een zitorkest willen plaatsnemen. Daarvoor moeten én hebben we natuurlijk alle begrip, al blijft het gewoon jammer. Doch, het gaat gelukkig nu wat beter. Het ledenaantal stijgt gestaag zoals ook het niveau waarop wordt gespeeld. Natuurlijk is het niet zo dat we er al zijn of ons doel reeds hebben bereikt. Het zou ook niet gezond zijn als we niets meer te wensen hadden. Ons verlanglijstje geeft voor de korte termijn aan: twee (of meer) trompettisten, één (of meer) trombonisten, een bassist, fluitist twee klarinettisten en een slagwerker. Natuurlijk zijn ook andere (leerling) muzikanten van harte welkom! Er zijn op korte termijn ook weer wat optredens aangenomen daar waar we dit voorheen niet konden. Ook de samenwerking met de nieuwe dirigent heeft duidelijk een positieve prikkel gegeven. Een personalia van Hans kunt u elders op deze site aantreffen. Omdat we nog al eens vragen krijgen hoe het een en ander bij Concordia werkt, hebben wij ook een overzicht van onze organisatie opgenomen. Zie hiervoor de link "Even voorstellen" in het mainmenu. Ook kunt u natuurlijk met uw vragen altijd terecht in ons verenigingsgebouw aan de Lange Gracht 59a te Leiden of bel 071 522 08 17. Uiteraard kunt u uw vragen ook stellen via het gastenboek in het mainmenu. Wij geven u, indien dit mogelijk is, het antwoord dan ook via deze site. Graag tot ziens!

Het reünie-orkest uit 2002 als zitorkest.


Laatst aangepast op dinsdag, 20 oktober 2015 13:35
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 24