EVEN VOORSTELLEN! PDF  | Afdrukken |  E-mail
Geschreven door Henk Steenbergen   
donderdag, 07 juli 2011 09:53

Athalia wordt Concordia (zie de vlaggen) 1948

"Concordia" Leiden méér dan 65 jaar jong!

De "Christelijke Muziekvereniging Concordia" uit Leiden is een zeer gerenommeerde vereniging met een heel erg lange en uitstekende staat van dienst. Na een tijdje plaats op de rust te hebben gemaakt timmert "Concordia" weer flink aan de weg. Alleen die letterlijke weg is er niet meer. De vereniging is een compleet andere koers gaan varen. De naam "Christelijke Muziekvereniging Concordia" staat voor een overkoepelend geheel met diverse muziekgroepen (stijlen) onder haar vleugels. Deze groepen zijn het "Podiumorkest Leiden", de "Partyband Leiden", "Die Schlüsselstädter Musikanten" en het jeugdorkest "Jong Concordia Leiden". Alle groepen treden zelfstandig op, maar als daar vraag naar is kunnen zij dit ook gezamenlijk doen en zo een hele muziekavond voor u verzorgen.

Het "Podiumorkest Leiden" heeft veel hedendaagse muziek op het repertoire maar schuwt het geijkte zéér beslist niet. Ze verzorgt optredens van zeer verschillende aard en op heel verschillende locaties. Denk hierbij maar aan het jaarlijks terugkerend koraalmuziek in het Van der Werfpark op 3 oktober. De bezetting bestaat uit: trompetten, bugels, klarinetten, alt saxofoons, tenor saxofoons, fluiten, baritons, trombones, bassen en slagwerk. De repetitie is op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.

De "Partyband Leiden" is een zeer succesvolle groep die veel optredens heeft in Leiden en grote delen van Nederland. Dat het een graag geziene gast is blijkt uit het feit dat ze veelvuldig terug worden gevraagd door de organisatoren van evenementen. Het carnaval is voor de groep een drukke tijd waarbij zij vijf dagen de muzikale ondersteuning van de carnavalsvereniging in Noordwijk op zich nemen. De bezetting is vrijwel gelijk aan die van het podiumorkest. De repetitie is op vrijdagavond.

"Die Schlüsselstädter Musikanten" is een, in onze regio, unieke groep welke zich met zéér groot succes heeft toegelegd op de karakteristieke Egeländerstijl. Zij doet dit op een verbluffend hoog niveau. De optredens van deze groep vinden vaak plaats in bejaarden- en verzorgingstehuizen. Maar ook andere locaties worden beslist niet gemeden, waarbij zij vaak al jarenlang terugkeren. De bezetting bestaat uit: trompetten, flügelhoorns, klarinetten, saxofoons, tenorhoorns, baritons, trombones, bassen en slagwerk. Ook het gezongen werk wordt niet vergeten. De repetitie is op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het jeugdorkest "Jong Concordia Leiden" is nog in volle opbouw. Zij verzorgt regelmatig, samen met het podiumorkest, optredens. De bezetting bestaat uit: blokfluiten, trompetten. alt saxofoons en slagwerk. De repetitie is op dinsdagavond volgens afspraak.

Alle lessen en repetities staan onder leiding van deskundige instructeurs of een professionele dirigent.

Laatst aangepast op maandag, 13 oktober 2014 12:29